vineri, 24 septembrie 2010

Asa a fost la Vaidacuta....
Asta este povestea primei intalniri de la Vaidacuta, sat ecologic de langa Tg. Mures.
http://club-si-noi-putem-reusi.ning.com/events
http://www.humanitysteam.ro/

POVESTE, aproape finala, de la Tirgu Mures Vaidacuta...
v-am tot promis povestea completa a ceea ce a fost Tirgu Mures Vaidacuta, am tot asteptat completarile voastre, am primit cu multa bucurie pozele voastre, asa ca acum, las povestea sa ... curga
Inainte insa de a " urca " povestea pe site ( oglinda noatra ), rog participantii sa aduca , daca considera necesar, completarile lor.
Partea 1 Tirgu Mures - partea ff "serioasa ", deh !!! d-l profesor Avram m-a molipsit si pe mine, .. numai ca nu pt mult timp....
Maxima seriozitate acum , pt ca s-au prezentat lucruri extrem de serioase. ..
Am inteles in cele trei zile de la Tirgu Mures " rabdarea si pasiunea ' cu care Avram a construit in cei sapte ani, viziunea despre Gradina raiului.
A inceput prin a inventa o noua metoda creativa de predare a managementului strategic , facindu-l inovativ si incluzind componenta spirituala, iar la bibliografia pt curs apar cartile lui Neale...
A continuat, prin aplicarea creativa a acestei metode oamenilor cu care lucra, studenti'
masteranzi. Cum ? A inventat metoda EFIROM ( eficienta romaneasca ), care inseamna
cunosterea celui mai profund EU ( a celei mai inalte viziuni despre tine, cum spune NEALE ).
MUlti l-au privit ca pe un " ciudat " DAR A CONTINUAT, PINA LA A CREEA ECHIPE DE OAMENI, care au inteles ca " noi toti suntem unul ", ca este mult mai buna cooperarea, iar competitia doar in schimbul de idei.
Acum o parte din aceste echipe incep sa isi vada visurile devenind realitate, adica sa traiasca mai bine... facind ceea ce stiu ei mai bine si nu imitind pe altii. Primiii pasi sunt Festivalurile traditionale de la " Valea regilor " si cel al " Cepei " de la Ideciu
( ONG "Clubul si noi putem reusi " )
A mai vazut " potentialul " urias al unirii romanilor de pretutindeni ( a creeat, impreuna cu D-l Vladut Nisipeanu , fost detinut politic, ONG " Liga Internationala a romanilor de pretutindeni " ) si " a stiut " imbina entuziasmul tinerilor cu intelepciunea batrinilor, gindindu-se si la cei care sunt neputinciosi sau singuri. ( A creeat ONG pt persoanel in virsta ) si ONG pt promovarea turismului.
A fost ranit de afirmatia " esti un ratat ", facuta de feciorul dinsului, asa sunt uneorii tinerii !!! si a " ignorat " propria sanatate ca sa dovedeasca ca nu este asa.
Aplicind metoda Efirom , impreuna cu toti cei care l-au inteles, a aparut proiectul
GRQDINA RAIULUI..
Proiectul este in curs, se considera ca la Tirgu - Mures, aproape s-a atins masa critica si ca ralizarea lui practica poate " exploda " in orice moment.
Proiectul consta in valorificarea potentialului original stramosesc, a tuturor traditiilor locale, in orice zona din Romania. .
Concret se doreste , avind in vedere premizele create :
- sate de vacanta, cu promovarea traditilor locale si vinzarea produselor traditionale, pt toata Romania si la extern prin cooperari intre toti cei interesati.
- creerea pe aceasta structura de complexe turistive, viitoare parcuri dendrologice, protejarea la cel mai inalt nivel a naturii .
- Infiintarea in aceste complexe turistice de centre de sanatate, sau promovarea celor existente deja
centre de educatie ( de la cel prescolar pina la cel mai inalt cel de cercetare stiintifica )
Imaginati-va numai cam cum ar fi daca ar reveni romanii nostri, cei cu realizari de virf in
diferite domenii, sa ne impartaseasca din experienta lor, sau sa crreze competentele potrivite si aici, in Romania.)
- centre de creatie artistica...
- centre de spiritualitate profunda, pt imbunatatirea comunicarii intre oameni de doferite profesii , virste, mentalitati.
Sursele de finantrare sunt, in afara de cele propri si fondurile nerambursabile, foarte generoase pt proiectele viabile, iar pt viitoarele SA se pot vinde actiuni si romanilor de pretutindeni.
Ca sa nu mai vorbim de potentiala FORTA a mai multor ONG uri reunite, care au obiective comune.
Cell mai important este factorul UMAN, oamenii care aleg sa fie creativi, sa vrea si sa poata sa aplice cele mai inalte standarde imbinind pragmatismul cu spiritualitatea.
Si aici venim noi, cei de la Ht, organizatie in curs de clarificare a propriului drum, dar care
" simte " potentialul urias existent, in fiecare EU, si mai ales in NOI, ca echipa. a umanitatii, . depasind toate granitele posibile
Si noi HT, putem alege colaborarea cu ceea ce s-a facut deja, cu echipele care au " invatat deja " sa lucreze impreuna, sau putem creea propriile noastre echipe, in functie de domeniul de interes al fiecaruia.. si slava domnului, in echipa ideile curg, si mai ales vezi ca nu esti
" singur " si prinzi curaj.. si .. si.... visele cele mai frumoase pot deveni reallitate.
Stiu ca vi se pare " ca totul se intimpla prea repede ", si eu " simt " asta, dar stiti ceva , incep sa simt ca traiesc cu adevarat, si apoi cine zicea ca cele mai frumoase momente sunt cele in care " simti ca ti se taie rasuflarea " ???
Gata cu partea prea ' serioasa ", .vreau numai sa va mai spun ca au fost momente, in care nu stiam daca va mai veni cineva in afara de noi 2. Rodica pe care o asteptam nu a mai zis nimic, Noi am tratat tot ceea ce ne-am propus sa facem, de parca ar fi fost cea miai mare adunare posibila, si asta pt ca am crezut in ceea ce faceam si am facut totul cu mare bucurie.
Apoi au inceput sa se anunte si ceilalti, prima a fost Felicia, cu care am inaugurat serata initiala, printr-un " cocktail' ( sala de receptie = camera de oaspeti in care am stat in cond f bune, cam de hotel de 3 stele ) MUltumesc Avram.
. Am plecat apoi tustrei, la parcul Wikent, minunatul parc de la marginea orasului asezat linga o apa. Aici Felicia, imbracata, intr-o combinatie superba de mov ( culoarea reginei Maria) a " descoperit HT, foarte fresch, asa cum apare si in poze.
Partea 2 Vaidacuta
Vineri dimineata a aparut in fosta sala de receptie, sau de cocktail, actuala sala de oaspeti, Iulia, dulcea Iulia, pe care iti vine mereu sa o iei in brate si care emana bucuria prin toti porii.
Echipament super sport , un rucsac mai mare decit ea, carat vitejeste !
Deh !! era cortul in care de abia astepta sa doarma, si sa simta natura. Si taaare bine a fost, in cort, sa te simti asa, una cu natura, sa simti ploaia ca facind parte din tine, sa nu poti parca respira atita aer super, super curat, sa ai parte de asa de multa liniste.
Dar sa nu anticipam, intii a fost drmul pina la Tirimia si calatoria cu caruta, de la Tirimia la Vaidacuta, cu prietenii nostri caii, condusi de seful de stina Sorin.
Am ajuns la Vaidacuta, sat de unde se vede f aproape si fosta granita cu Ungaria.
Si aici, la Vaidacuta, am simtit cu cea mai mare intensitate ce inseamna ecchipa omenirii, ce inseamna sa fii cu oameni tare dragi, ce inseamna pur si simplu sa fii.. fiecare s-a manifestat asa cum s-a simtit el mai bine. .. am vizitat oamenii din sat, sau am fost vizitati, am mers desculti prin iarba, am spus povesti... si am facut o " caruta " de poze....
Iar simbata au sosit si ultimele personalitati, mult si cu drag asteptate... de fapt am pornit, in intimpinarea lor, impreuna cu cei din sat .. asa peste dealuri, peste vai .. desculti prin iarba catre un sat din apropiere.
Aici ne-am intilnit cu bucurie cu Felicia, cu Doina ( cea cu miini fermecate ) si cu baciul Stefan. si din nou am simtit natura, in toata splendoarea ei si in toata fiinta noastra,.
Baciul Stefan si " umorul sau irezistibil " l-au facut sa rida pina si pe " prea seriosul " Avram.
Chiar Avram., poate vii la Bv cu tricoul tau, cel atit de sugestiv, care ne-a facut sa ridem de adevaratelea. Nu va spun inca de ce... va fi surpriza
Si imi mai doresc sa pot admira la Stefan felul lui dumnezeiesc de a minca , felul in care stie cinsti fiecare imbucatura.
Pozele va vor spune mai multe decit o pot eu face .. totul a fost minunat, cu adevarat minunat
Stefan ne-a indemnat la o medittatie , asa pt toti oamenii din lume, iar noi ne-am simtit una cu intregul univers, mai buni si mai frumosi.
Si am mai simtit ceea ce poate insemna comunitatea, una adevarata, nu una de bloc, in care de abia iti cunosti vecinii, iar cu colegii nu prea ai timp de discuti..
Au fost momente deosebite, incepind cu cele in care mi-am readus aminte ce bine este pt copiii, sa vada natura la locul ei, sa invete ce greu este sa cresti animale sau sa cultivi, asa cum fac nepotii Lidiei, Alex si Teodora, veniti sa ajute pe buni, in . vacanta.
Sau sa asculti pe d-l Furnea , om care este " inca verde " la cei peste 80 de ani, spunind cu emotie poezii patriotce..
Am simtit apropierea animalelor, suflete ca si noi.. un ciine chiar i-a fost paznic IUliei in drumul de intoarcere..
Am dorit " atunci un va urma .. f curind si iata , invitatia Michelei, a Adrianei si a lui George pt Brasov... multumim dragilor !
Asa ca povestea continua, la Brasov, deci considerati sesiunea on-line inca deschisa..
Cu toata iubirea, Valentina
Iar daca povestea nu v-a placut, las pe alltii mai priceputi, data viitoare..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu