vineri, 24 septembrie 2010

Un nou inceput - varsta a treia

Varsta a treia incepe la 45 de ani. Am discutat despre problemele varstei a treia cu multi oameni. Majoritatea isi doreau sa stie la ce sa se astepte de la aceasta varsta, incepand cu schimbarile in propriul corp, sau mentinerea starii de sanatate. Unii au ajuns someri, fiind derutati de ceea ce li se intampla. Unii sunt nemultumiti de ceeea ce au realizat, pe plan familial, profesional sau social. Altii se simt nemultumiti de ceea ce vad in comportamentul celor dragi, aflati la aceasta varsta. Unii se simt responsabili pt ceea ce sunt, altii cred ca responsabili sunt doar... altii. Aproape toti isi doresc sa faca ceva deosebit, simt ca pot asta.
Am intalnit si adevarate modele, oameni care sunt foate activi, chiar si la 85 de ani, care stiu sa atraga intr-un mod special. Am intalnit oameni care fac voluntariat, care vor sa invete, sa se implice in viata sociala. Mai stim ca problemele celor din Romania sunt valabile in toata lumea.
In Romania varsta a treia cuprinde 7004 mii, adica 32,45 % din totalul populatiei
( conf anuarului statistic ).
Cred ca poate fi cea mai frumoasa varsta. Poti privi inapoi cu inteleciune, poti privi viata cu detasare si incredere, poti sa te cunosti pe tine mult mai bine, poti contribui la viata cetatii.
Si astfel s-a nascut ideea acestui proiect, adresat celor care vor sa faca ceva bun cu viata lor, sau care vor sa contribuie la a face viata mai frumoasa pentru ceilalti.
Am invitat la aceasta prima discutie oameni care au deja multa experienta in proiecte mari, specialisti in dezvoltare personala, oameni din mediul de afaceri, someri, reprezentanti de ong-uri active, pensionari.
Gazda este un loc special, un centru de sanatate.
http://www.fitforlife.ro/contact.htm.... Aici veti gasi si harta.
In cadrul proiectului ati putea fi participant, iar in viitor, specialist partener.
Va fi un " altfel " de proiect, in care sa se plece de la talentele individuale. Vor fi extrem de utile toate observatiile participantilor.
Invitat d-na Iulia Sara, cu certificari internationale (consultant in cariera (certificat GCDF Romania), certificat GCDF Master Trainer pentru Romania, Mental Health Facilitator (MHF) Trainer pentru Romania, certificat ICSP (International Certified Supervision Professional), membru fondator al Asociatiei Consilierilor Romani - ACROM, formator afiliat NBCC Romania. Ceea ce poate oferi dansa, este punctul de plecare pt proiect.
Va vorbi despre cum sa descopere oamenii ceea ce au dobandit in viata, cum sa foloseasca mai departe “talentele”, cum sa dezvolte noi arii de interes, cum sa re-descopere in ei valori, abilitatile, cum sa fim activi si “ folositori” in aceasta perioada, cum gestionam situatia in care societatea “ne exclude” .
Va fi o DISCUTIE interactiva, in care publicul , va impartasi din experienta, va pune intrebari.
POate prezenta si metode de educatie non-formala, participativa, creativa, interactiva si descoperire interese, valori, talente (si abilitati) dobandite,experienta transferabila in alte contexte, rezolvare creativa de probleme, luare de decizii informale, realizare de planuri de dezvoltare / actiune.
Va veni din Tg Mures d-l conf dr ing, Avram Tripon, presedintele asoc. " SNPR "

Valentina Lazar. Presedinta filialei BUCURESTI " SI NOI PUTEM REUSI ( SNPR )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu