vineri, 24 septembrie 2010

Vaidacuta... continua

a trimit relatarea a ceea ce a fost in tabara de creatie de la Tg Mures-Vaidacuta ! Multumesc mult celor care au contribuit cu ideile lor, celor care vor dori sa fie invitati la editiile urmatoare.
Poate veti alege sa fiti doar invitati, poate veti alege sa povestiti si altora .... sau poate veti alege sa participati la actiuni sau sa initiati voi alte actiuni.
Si nu uitati, creativitatea este in voi, dati doar drumul....


Daca nu stiti, veti afla ca mie imi plac tare, tare mult provocarile... Iar Vaidacuta este o mare, mare PROVOCARE ! Pt ca este o gura de rai, un sat in care linistea este la ea acasa, un loc pur si simplu binecuvantat, care se cere ocrotit. Este satul care doreste sa ramana asa cum este, cu puritatea sa, cu aerul sau minunat, este locul in care parca te intalnesti cu Dumnezeu ! Si asta o poti face doar in linistea cea mai deplina !
Ei bine, am revenit la Vaidacuta. Vaidacuta a inceput sa prinda viata, au aparut multi copii, deocamdata doar in vizita. Ba nu, sunt familii cu copii, care au reinceput sa revina in Vaidacuta. Sunt case care incep sa se transforme, care au inceput sa zambeasca !
Si mai ales sunt oamenii, cei care cred in Vaidacuta viitoare, cei care sunt localnici sau cei care pur si simplu au indragit Vaidacuta !
Si oamenii care s-au zbatut din greu pt a creea la Vaidacuta, ceva ce o va face recunoscuta pt unicitatea ei. Este linistea, delicatetea si in acelasi timp hotararea ei de a se pastra asa cum e.
Oamenii au hotarat sa faca din Vaidacuta un parc ecologic, in care toata natura sa fie ocrotita, aducand in acelasi timp oamenilor confortul modern si BUNASTAREA.
Am reintalnit la Vaidacuta pe Sebi, cel care si-a consacrat lucrarea de licenta satului Vaidacuta. Sebi, care vrea sa ajute la reconstructia Vaidacutei. Si va fi ajutat de catre mama sa, Lidia, cea care sti vorbi asa de frumos cu florile, cu animalutele. Iar acestea o rasplatesc cu frumusetea lor. Lidia vrea sa spuna si altora, povestea florilor, pt ca ea o stie cel mai bine.
Am reintalnit pe " Baciul " , cel care a stiut lupta ( de cele mai multe ori singur ) pt a mentine Vaidacuta unita.
Si Baciul a daruit Vaidacutei talentele sale de inventator, construind si o .... casuta de fan. Prima din viitorul hotel de ... fan. Si mai are si multe alte daruri pt Vidacuta, incepand cu inregistrarile privind inaintasii, terminand cu povestile pt copii.
Si Vaidacuta va fi SCOALA DE FLORI, in care oamenii vor reinvata sa iubeasca florile, sa reinvie ca ele. Asa a facut Imola, cea care doreste sa fie Scoala de Flori, sa va invite la scoala ... pur si simplu sa va bucurati.
Si Vaidacuta are si oameni care o stiu administra, precum Calin, adolescentul, matur prin gandirea si prin activitatea sa. Ce mandru a fost Calin sa invite oamenii la hotelul de fan, unicul hotel de fan, la sala de conferinte, tot din fan....
Si au fost mesagerii, precum Marian din Pitesti, mesager al iubirii si al bucuriei, om pragmatic, care stie construi chiar orice !
Si ne-am propus, noi cei de la clubul " SI NOI PUTEM REUSI ", SA CREEM NISTE MUZEE, CEL AL VIETII (AL CUNOASTERII DE SINE ), CEL AL DARURILOR SI CEL AL ARMONIEI. Iar muzeele s-au transformat iin scoli.
La inceput, aceste scoli - muzee s-au construit on-line, datorita celor care au dorit sa contribuie cu ideile lor . Si au fost oameni de pe toate continentele, oameni care doresc sa se recreeze pe ei, daruind si altora armonia de A FI.
OAMENII au inteles ca fara a fi uniti, fara a construi IMPREUNA, NU PREA POT sa isi realizeze visele cele mai indraznete. Si atunci tot ei, oamenii, au hotarat sa construiasca temeinic, pt ca se gandesc si la urmasii lor, asa cum s-au gandit si inaintasii la cei de azi.
Sponsori, precum D-nul Sita, care introduce cablul pt internet, care prin modestia lui dovedeste nobletea cea mai inalta. Autoritatile locale, care au adus in dar painea traditionala, au hotarat alocarea de fonduri pt Vaidacuta.
Au fost momente de maxima bucurie pt toti locuitorii satului, pt cei care au venit, din toata tara, sau din alte tari in acest sat, care pana mai ieri era uitat de lume.
Iar acum a trezit curiozitatea mai multor posturi de tv nationale. De ce oare ? Cu flerul lor, jurnalistii au simtit ca aici se " intampla " ceva, ca REINVIE ceea ce se cheama TRADITIE, OMENIE, ca AVEM LOCURI MINUNATE, unice in lume, prin firescul lor !
Cel care a fost peste tot, discutand cu fiecare, cel care a stiut pune asa de mult SUFLET in tot ceea ce inseamna RECONSTRUCTIA VAIDACUTEI, d-l Avram Tripon, a fost gazda primului club " Si noi putem reusi ".
Iar reusita a fost maxima.. Vor urma alte si alte reusite, alte si alte cluburi...
Este o prima LECTIE a REUSITEI pt cei care au inteles ce inseamna sa fii o adevarata echipa.
Fac parte din aceasta echipa, am ales sa fiu cronicarul, creatorul vizionar al scolilor muzee.
Va invit sa creem impreuna,
Valentina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu